+420 731 547 847 Navigace

Jak začít s golfem

Golf je sám o sobě velmi specifická hra. Než se úplně poprvé vydáte na hřiště na svou první golfovou hru je třeba, abyste prokázali základní znalosti etikety, pravidel golfu a základní herní dovednosti.

Tu získáte jedině při tréninku. Máme pro Vás individuální i skupinové lekce. Stačí si vybrat. Možností je i zapojit se do projektu Jdu na golf od ČGF.

Osvědčení pro hru na hřišti nahrazuje dříve používané pojmy „Zelená karta“ a „Zkouška golfové způsobilosti“.

Garant

Abyste získali Osvědčení pro hru na hřišti, musíte získat znalosti a prokázat i základní golfové dovednosti. Potřebujete mít svého Garanta.

Garant je zkušený hráč, který má pověření STK klubu: tj. profesionální trenér, trenér golfu ČGF, člen STK klubu, dlouholetý aktivní hráč s vysokým herním i morálním profilem aj.

V našem Golf Clubu Ypsilon máme skvělé profesionály, kteří ke golfu dovedli mnoho již výtečných golfistů. Zvolte Aničku, Richarda nebo Ondřeje. Ani s jedním neuděláte chybu.

Richard BaruselAnička SixtováOndřej Žáček
731 547 837
barusel@ygolf.cz
731 547 810
sixtova@ygolf.cz
603 208 266
zacek@ygolf.cz

Teoretické požadavky

Začínající hráč musí prokázat základní znalosti etikety a pravidel golfu, které jsou nutné pro jeho bezpečný a plynulý pohyb po hřišti.

Praktické požadavky

Prakticky pak musíte odehrát minimálně 9 jamek s garantem, při nichž prokážete nutné herní dovednosti, ale hlavně respektování tradic a ducha hry a prokáže znalosti pravidel a etikety.

K bezpečnosti je dobré dodržovat vzdálenosti od předchozí skupiny hráčů a ohleduplnost k ostatním hráčům ve skupině, zejména když provádějí úder. Nepokřikovat a jinak se hlasitě vymezovat také není přijatelné.

Na samotném hřišti je důležité udržet pokoru a nenaštvat hlavního greenkeapera. Vracejte vyseknuté drny, opravujte poškozené greeny po dopadu míčů a také uhrabávejte bunkery.

Na odpališti také víte, v jakém pořadí odpalujete, hlídáte si připravenost ke hře a počty cvičných švihů, stejně tak budete dodržovat tempo hry.

Při hře pak víte postup a čas hledání ztraceného míče, jak hrát provizorní míč, jak se zachovat

Osvědčení

Pokud začínající hráč prokáže základní znalosti etikety a pravidel golfu a způsobilost hrát a pohybovat se na hřišti, garant mu vystaví písemné Osvědčení pro hru na hřišti. Hráč musí být upozorněn, že ne každý klub a ne každý provozovatel hřiště musí toto osvědčení akceptovat. Formulář Osvědčení pro hru na hřišti je samostatná příloha tohoto dokumentu. Vystavením osvědčení garant přejímá za registrovaného hráče odpovědnost. při úlevě z trestné oblasti, co je nehratelný míč nebo beztrestné úlevy a rozhodně neporušíte zákaz hry tréninkovými míči na hřišti.

Registrace

Vše dopadlo dobře a z Vás se stává golfista. Gratulujeme.

Registraci hráče na serveru ČGF provádí klub, přičemž použije údaje z předloženého Osvědčení pro hru na hřišti a ze skórekarty potvrzené garantem. Počáteční hendikep hráče podle zadaného výsledku nově automaticky spočítá server. 


Generální partneři hřiště

Hlavní partneři hřiště

Partneři hřiště


Nahoru Cam icons created by Royyan Wijaya - FlaticonLive news icons created by Freepik - Flaticon