+420 731 547 847 Navigace

Nejoblíbenější areál v ČR

Nejoblíbenější české golfové hřiště je Ypsilonka

Golfový areál Ypsilon Golf Liberec zvítězil v prestižní anketě Golfový areál roku. Hlasování o nejoblíbenější golfový areál roku je součástí oficiálního Večera českého golfu, kde Česká golfová federace oceňuje nejlepší golfistky a golfisty za uplynulý rok. V České republice je 107 golfových hřišť, a to nejoblíbenější se nachází právě v Libereckém kraji, v podhůří Jizerských hor, konkrétně v obci Mníšek u Liberce.

Ve středu 20.prosince 2023 se ve Slovanském domě v Praze uskutečnil již 28. Večer českého golfu, kde byli oceněni nejlepší golfistky a golfisté roku 2023. Oceněni byli golfisté od nejmladších kategorií až po nejlepší profesionální hráčky a hráče, v čele s Klárou Davidson Spilkovou a Jiřím Zuskou. Velmi prestižní součástí největší golfové společenské akce je hlasování v anketě o nejkvalitnější a nejoblíbenější golfový areál roku.

Mezi všemi golfovými hřišti v České republice právě Ypsilonka (Ypsilon Golf Liberec) získala nejvyšší možné ocenění v hlavní kategorii Nejoblíbenější areál roku! V divácké anketě hlasovalo více než 16 tisíc golfistů, kteří Ypsilonku poprvé v historii vynesli v oblíbenosti českých golfových hřišť na vrchol. Objektivní hlasování bylo verifikováno pomocí SMS kódu a každé telefonní číslo mohlo udělit pouze jeden jediný hlas.

„Ocenění nás obrovským způsobem potěšilo. S Martinem Šímou dlouhodobě na oblíbenosti pracujeme, vynakládáme velké úsilí, ale získání takto prestižního titulu jsme nečekali. Je to pro nás milá odměna, na druhou stranu vysoko položená laťka, kterou teď chceme udržet, ba naopak si myslím, že ji budeme chtít nést dál.“ Okomentoval Martin Trita, který tvoří dvojici ve vedení resortu s Martinem Šímou.

Důležitým faktem také je, že golf je olympijský sport a 5.nejpočetnější sport z pohledu registrovaných sportovců v České republice. Není tedy překvapením, že Národní sportovní agentura zvolila golf mezi třicítku sportů, které v příštích letech obdrží zvýšenou podporu v rámci projektu prioritizace sportů.

Ypsilon Golf Liberec patří k nejlepším a nejkrásnějším golfovým resortům u nás a možná i v Evropě. Toto špičkové golfové hřiště hostí turnaje na evropské i české profesionální úrovni. Název byl inspirován písmenem „Y“, které symbolizuje jeho geografickou polohu na rozmezí Německa, Polska a České republiky. Ypsilonka se nachází 15 minut jízdy z centra Liberce, v Mníšku nad vodní nádrží Fojtka. Golfový areál se nachází v podhůří Jizerských hor a je zasazen do krásné přírody zcela oproštěné od všech civilizačních ruchů. Obklopí vás zde pouze kopce, dubový les a nádherný výhled na celý Ještědsko-kozákovský hřeben. Ubytování v resortu je řešeno unikátními hausboaty umístěnými na vodní ploše uprostřed hřiště, v absolutně klidném místě, avšak v blízkosti budovy klubovny.

„Z pohledu cestovního ruchu je golfová turistika velmi zajímavá a důležitá. Golfista je zvyklý za golfem cestovat a je ochotný utrácet výrazně více peněz, než jakýkoliv jiný turista. Multiplikace výdajů při cestování za golfem může být až 5x vyšší než u běžných turistů, což pro golfově atraktivní lokality může být velmi zajímavé. Věříme, že úspěch Ypsilonky a získání ocenění Neoblíbenější areál roku v České republice zvýší atraktivitu a zájem o cestování do Libereckého kraje.“ doplnil Martin Trita

 


Generální partneři hřiště

Hlavní partneři hřiště

Partneři hřiště


Nahoru Cam icons created by Royyan Wijaya - FlaticonLive news icons created by Freepik - Flaticon