+420 731 547 847 Navigace

Muzeum historie golfu

Golfové muzeum na Ypsilonce

V prvním patře klubovny Ypsilon Golf Resortu Liberec se nachází golfová expozice, jejíž jádro tvoří sbírka Víti Hoffmanna, sběratele, historika golfu a zakladatele muzea.

Všechny artefakty muzea, které bylo otevřeno v roce 2019, patří panu Hofmanovi, který je členem Ypsilon Golf Resortu Liberec . Muzeum je volně přístupné kdykoliv v otevírací době Ypsilon Golfu , pro všechny návštěvníky. Kdo chce, může se jít podívat, vstupné je dobrovolné.

A co v unikátní sbírce uvidíte? Jedná se o druhou největší sbírku golfových historických artefaktů v Evropě , za tou první byste museli zajet do kolébky golfu v St. Andrews ve Skotsku. V Golfovém Muzeu o ploše 180 metrů čtverečních jsou k vidění nejen golfové hole a míčky , golfové bagy , obrazy ale i další artefakty mapující historii golfu od jeho počátku po současnost. Součástí Muzea je i knihovna, která v tuto chvíli obsahuje zhruba 500 výtisků. Muzeum má v depozitáři více než 4000 předmětů , velké množství knihovních jednotek a dokumentů týkající se historie golfového sportu.

Golfová knihovna

Součástí muzea je také golfová knihovna, digitalizovaná knihovna a archiv golfové historie . Knihovna v současnosti disponuje s více než 1000 knih , časopisů a publikacích věnujících se golfu. Zprovozněna je i digitalizovaná forma knihovny se studovnou.


Generální partneři hřiště

Hlavní partneři hřiště

Partneři hřiště


Nahoru Cam icons created by Royyan Wijaya - FlaticonLive news icons created by Freepik - Flaticon